Home Nieuws BREIN pakt internetradiopiraten aan

BREIN pakt internetradiopiraten aan

Afgelopen week verkreeg BREIN een rechterlijk ex parte bevel tegen de exploitant van het internet radiostation GBC Radio. Het station zond door middel van streaming muziek uit op internet, verwierf daarmee inkomsten door middel van advertenties maar weigerde een muzieklicentie te kopen.
De exploitant is door de rechter bevolen de inbreuk te staken op verbeurte van een dwangsom van 2000 euro per dag met een maximum van 50.000 euro https://stichtingbrein.nl/files/ExParteOngeautoriseerdeOnlineRadiozender.pdf.

“Prima natuurlijk als mensen dit als hobby hebben en voor een paar tientjes koop je een licentie, dan ben je legaal”, zegt BREIN directeur Tim Kuik. “Net zoals je voor je apparatuur geld uitgeeft, is het ook redelijk dat je betaalt voor de muziek die je gebruikt. Doe je dat niet dan kan het je duur komen te staan.”

De beheerder heeft nu een tekst op zijn site gezet waarin hij uitlegt dat hij op last van BREIN is gestopt en kondigt aan dat hij “met licentie” terug zal komen http://www.gezelligkletsen.nl.

“Dit was niet de enige internetradiopiraat, er lopen ook nog andere zaken, wordt vervolgd”, aldus Kuik.