Home Nieuws Bestuurders illegale IPTV BV’s schikken met BREIN voor 115.000 euro

Bestuurders illegale IPTV BV’s schikken met BREIN voor 115.000 euro

BREIN trof een schikking met de bestuurders van een viertal BV’s die door de rechter persoonlijk aansprakelijk zijn gevonden voor hun inbreukmakende handel in voorgeïnstalleerde mediaboxen en IPTV-abonnementen. De schikking ter finale kwijting is voor 115.000 euro waarvan een deel voorwaardelijk. De reeds getekende onthoudingsverklaring voor toekomstige inbreuken met boetebeding van 10.000 euro per inbreuk of dag(deel) blijft van kracht.

“De veroordeling tot persoonlijke aansprakelijkheid laat zien dat piraten zich niet achter een BV kunnen verschuilen. Deze jongens dachten binnen te lopen met hun illegale IPTV handel en dat is ze duur komen te staan”, aldus BREIN directeur Tim Kuik.

De bestuurders gebruikten een viertal bedrijven en tientallen webshops voor de verkoop van TV-boxen, IPTV-abonnementen en links naar illegale IPTV. De rechtbank oordeelde eerder dat de bestuurders persoonlijk en hun BV’s “willens en wetens en met winstoogmerk gedurende lange periode volhard hebben” in hun inbreukmakende handel.

Eerder deze maand schikte BREIN voor 70.000 euro met een man die vanuit Zuid Amerika online illegale IPTV aanbood in Nederland.

“Als je met je handel inbreuk maakt dan helpt verschuilen in het buitenland evenmin als verschuilen achter een BV, BREIN weet je te vinden en zoekt je op”, aldus Kuik.

Illegale IPTV bestaat uit ongeautoriseerd aanbod van duizenden tv-kanalen met (live-)uitzendingen, sport, film en series voor rond de 10 euro per maand. Dankzij gerechtelijke procedures van BREIN is het in de EU en Nederland vaste rechtspraak dat daarmee inbreuk wordt gemaakt. Klanten betalen in de regel een half of heel jaar vooruit maar zijn hun geld kwijt wanneer het aanbod offline wordt gehaald. Overigens maken abonnees zelf ook inbreuk door de streaming van illegale IPTV.

Zie ook https://stichtingbrein.nl/bestuurders-aansprakelijk-voor-verkoop-illegale-iptv/