Home Nieuws Torrentz.eu gestopt

Torrentz.eu gestopt

De piratennieuwsblog Torrentfreak bericht dat Torrentz.eu ermee is gestopt. Torrentz werd dagelijks door miljoenen gebruikers bezocht on illegale content te vinden. De site was een indexer van torrent sites die toegang tot illegale content faciliteren.
“Torrents was a free, fast and powerful meta-search engine combining results from dozens of search engines”, staat op de site te lezen. Recent ging de grootste illegale torrent site Kickasstorrents (KAT) op zwart nadat de Oekra├»nse eigenaar op basis van een rechtshulpverzoek uit de VS werd aangehouden tijdens een bezoek aan Polen. Tegelijkertijd verdween ook het torrent hosting platform Torcache dat met name door KAT werd gebruikt.

“Zowel Kickass als Torrentz waren de creatieve content gemeenschap een doorn in het oog”, zegt BREIN directeur Tim Kuik. “Het gaat hier om superhelers die vele miljoenen euros aan advertentie-inkomsten opstreken door de content van anderen illegaal toegankelijk te maken zonder dat die daar een cent van terug zagen.”

“Dit betekent dat miljoenen gebruikers een nieuw thuis moeten vinden”, zegt Torrentfreak, die de sluiting ‘het einde van een tijdperk’ noemt. Hun contact bij Torrentz heeft vooralsnog geen commentaar.

https://torrentfreak.com/torrentz-shuts-down-largest-torrent-meta-search-engine-says-farewell-160805/