Home Nieuws ​ISP's niet in appèl tegen voorlopige blokkering The Pirate Bay​

​ISP's niet in appèl tegen voorlopige blokkering The Pirate Bay​

Na Ziggo en XS4ALL zijn ook de overige internet providers niet in hoger beroep gegaan tegen het bevel de toegang tot The Pirate Bay te blokkeren. Dit bevel is op vordering van Stichting BREIN toegewezen.

Online en Vodafone blokkeren de toegang op basis van het vonnis dat tegen Ziggo en XS4ALL is toegewezen. De anderen (KPN, T-mobile, Tele2, CAIW en Zeelandnet) verlangden een eigen vonnis. Dat werd op 12 januari van dit jaar toegewezen. De termijn om hoger beroep in te stellen verliep vrijdag. Dit betekent dat de site sowieso geblokkeerd blijft tot de eindbeslissing in de bodemprocedure die voor de Hoge Raad aanhangig is.
In die rechtszaak neemt de Advocaat-Generaal conclusie op 2 maart 2018. Dit is een advies aan de Hoge Raad hoe die de zaak zou moeten beslissen. Meestal wordt dit advies opgevolgd.

Gewoonlijk volgt de uitspraak van de Hoge Raad enige maanden daarna. De Hoge Raad kan de zaak zelf afdoen of terugwijzen naar het Hof om de zaak opnieuw te beoordelen met inachtneming van het arrest van de Hoge Raad. Dat laatste kan dan nog wel een jaar of anderhalf op zich laten wachten.

In veel lidstaten van de Europese Unie wordt de toegang tot inbreuk makende sites zoals The Pirate Bay al door access providers geblokkeerd.