logo

BREIN stelt cassatie in bij de Hoge Raad tegen de afwijzing van blokkering The Pirate Bay

Gepubliceerd op 21/02/2014 om 11:38 | Link
Op 28 januari wees het Haagse hof de blokkering van The Pirate Bay door Ziggo en XS4ALL af omdat die niet effectief zou zijn, zie <http://www.anti-piracy.nl/nieuws.php?id=316>. 

Die uitspraak staat haaks op het oordeel van rechters in andere Europese landen over blokkering en loopt vooruit op het oordeel van de hoogste Europese rechter dat binnenkort wordt verwacht. BREIN's vordering dat access providers de toegang tot de illegale website moeten blokkeren was door de rechtbank wel al toegewezen.

Opmerkelijk aan de uitspraak van het Haagse hof is dat het de blokkering wel effectief acht ten aanzien van The Pirate Bay en inbreuken via die site maar niet ten aanzien van het totaal aan inbreuken door abonnees van de ISP's. Daarvan neemt het hof aan dat dat gelijk is gebleven omdat het bittorrentverkeer gelijk is gebleven.

Advies van een cassatie expert dat BREIN heeft ingewonnen geeft een aantal mogelijke cassatiegronden aan. De termijn voor het instellen van cassatie is tot drie maanden na het arrest van het hof.

« Ga terug naar de hoofdpagina