Home Nieuws BREIN/NSE vonnis aangehouden tot 17 augustus 2011

BREIN/NSE vonnis aangehouden tot 17 augustus 2011

Woensdag 6 juli zou de rechtbank vonnis wijzen in de rechtszaak die BREIN tegen betaalde Usenet sevice News-service Europe heeft aangespannen. Dat is nu met een standaard termijn aangehouden tot 17 augustus.
BREIN vindt dat NSE preventieve controle behoort uit te oefenen over wat zij op haar servers ter beschikking stelt terwijl NSE vindt dat haar Notice & Take Down beleid afdoende is.

In de laatste zitting heeft BREIN er op gewezen dat NSE enerzijds gebruikers bedient via contracten met resellers, d.w.z. verkopers van abonnementen voor toegang tot NSE’s servers, en anderzijds meewerkt aan de anonimisering van gebruikers. BREIN vindt dat ook deze samenhang in NSE’s zakenmodel maakt dat zij (mede)openbaar maakt en preventief zou moeten filteren. NSE wil dit niet, zij heeft inmiddels wel een NTD maar hanteert die zodanig dat de effectiviteit daarvan beperkt blijft.

NSE vindt dat zij niet aansprakelijk of verantwoordelijk gehouden kan worden omdat zij in haar ogen ‘ tijdelijk’ opslaat, daarmee doelend op de inmiddels 455 dagen retentie die zij geeft. Dat is de dagelijks groeiende tijd dat content op de servers beschikbaar blijft. De meeste bestanden die via NSE beschikbaar zijn worden niet door abonnees van haar resellers upgeload maar komen via synchronisatie met andere news servers binnen. Vanaf een toegangsserver kopieert NSE ze naar spoolservers waar ze dan 455 dagen beschikbaar blijven.

Zie verder http://www.anti-piracy.nl/nieuws.php?id=220