Home Nieuws IPTV strafzaak in het nieuws

IPTV strafzaak in het nieuws

Het AD bericht over grote IPTV strafzaak, daarin was gisteren zitting over verlenging van de voorlopige hechtenis van de hoofdverdachte. Die is toegewezen.

“In sommige wijken is zo langzamerhand het beeld ontstaan dat je gekke Henkie bent als je niet zo’n kastje hebt”, aldus het OM.

Illegale streamingdienst van Hicham O. had ruim 1,3 miljoen klanten https://www.ad.nl/binnenland/illegale-streamingdienst-van-hicham-o-had-ruim-1-3-miljoen-klanten~a5cf0e38/?utm_source=whatsapp&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

Ook op SBS6 Shownieuws Late Editie werd aandacht aan de strafzaak besteed. Aflevering 229 van 17 augustus, vanaf ongeveer minuut 27:30 tot 33:00 https://www.kijk.nl/

In het programma werd er door onder andere voormalig strafpleiter Bram Moszkowicz op gewezen dat niet alleen midden in een uitzending je verbinding kan worden verbroken maar dat je ook je geld kwijt bent.

Als gevolg van de FIOD actie gingen honderdduizenden televisies op zwart. BREIN wijst er tevens op dat ook consumenten met zo’n kastje inbreuk maken. BREIN heeft de afgelopen al zo’n 400 handelaren aangepakt. Volgens onderzoek van Bournemouth University loopt het aantal abonnees in Nederland van rond de 1 miljoen weliswaar langzaam terug maar is het nog altijd wel het hoogste percentage van de bevolking binnen de EU.