Home Nieuws IPTV handelaar veroordeeld tot betaling 9.759 euro

IPTV handelaar veroordeeld tot betaling 9.759 euro

De anonieme handelaar achter de ExpatsIPTV website werd door BREIN geïdentificeerd en gesommeerd maar ontkende iets met de inbreuk te maken te hebben. De man is daarop gedagvaard in een bodemprocedure die afgelopen december diende. Tijdens de zitting gaf hij uiteindelijk toe toch wel via de website illegaal IPTV pakketten te hebben verkocht die ongeautoriseerd toegang gaven tot tv- en sportkanalen, films en series.

De rechtbank heeft de handelaar een verbod met dwangsom opgelegd van 5.000 euro per dag(deel) met een maximum van 50.000 euro. Ook moet hij binnen 7 dagen informatie verschaffen over alle andere betrokkenen op verbeurte van een dwangsom van 500 euro per dag met een maximum van 15.000 euro. BREIN heeft die informatie nodig om ook die nu nog anonieme personen aan te spreken. Tenslotte is hij veroordeeld tot betaling van de volledige proceskosten volgens de indicatie-tarieven voor IE-geschillen, zijnde 9.758,96 euro voor een “eenvoudige/niet-bewerkelijke” bodemzaak en incident daarin.

Illegale IPTV, vaak plug & play geïnstalleerd op zogeheten kodi- of androidkastjes, geeft ongeautoriseerde toegang tot duizenden tv-kanalen, inclusief premium sport en video-on-demand die legaal alleen tegen aparte betaling beschikbaar is. EUIPO onderzoek concludeerde dat Nederlanders in 2018 de grootste afnemers waren met ruim 1 miljoen gebruikers en meer dan 90 miljoen euro illegale omzet. Hoewel BREIN zich richt op aanbieders en daar meer dan 350 van heeft neergehaald, maakt het gebruik thuis van illegaal aanbod ook inbreuk. Wanneer het aanbod wordt neergehaald ben je als klant sowieso je geld en je illegale toegang kwijt.

Lees hier het volledige vonnis…

Steun creativiteit in plaats van criminaliteit, stream legaal.