Home Nieuws BREIN stopt seriehandelaar

BREIN stopt seriehandelaar

Een 43-jarige Rotterdamse vrouw die anoniem illegale kopieën van tientallen series verkocht, is door BREIN geïdentificeerd en gestopt op verbeurte van een boete van 2500 euro. Het ging om onder meer Flikken Maastricht, Celblok H, Walking Dead, Homeland en Game of Thrones die via Marktplaats en een eigen website werden aangeboden. De advertenties zijn verwijderd en de site is afgesloten.

Afscherming adresgegevens bij gemeente helpt niet
Bij navraag bij de gemeente Rotterdam om adresgegevens behorende bij een bankrekening, werd dit aanvankelijk geweigerd omdat de persoon in kwestie zijn gegevens had afgeschermd. Na bezwaar van BREIN werden de gegevens alsnog verstrekt. Dergelijke geheimhouding is natuurlijk geen vrijbrief om anoniem stelselmatige inbreuk op auteursrecht te plegen of andere feiten die het daglicht niet kunnen verdragen. De betreffende persoon gaf te kennen dat hij “veel redenen had om niet gevonden te worden, waarvan BREIN wel de minste is.”  

Het bleek uiteindelijk om zijn ex te gaan die nog op zijn voormalige adres woont en van zijn rekening gebruik maakte. De vrouw trekt bijstand en vulde haar inkomen aan met de illegale handel in series.