Home Nieuws BREIN schikt met illegale uploaders en webcasters

BREIN schikt met illegale uploaders en webcasters

Op basis van twee rechterlijke ex parte bevelen heeft BREIN afgelopen week geschikt met acht uploaders van muziekalbums, films, series en games en daarbij ook een illegaal internetradiostation gesloten.
De Rechtbank Zeeland-West-Brabant beval onmiddellijke staking van het uploaden van torrents op een website die zich specialiseerde in Nederlandstalige entertainment content op straffe van een boete van 2.000 euro per dag. Daarnaast werd de twee uploaders op straffe van dezelfde boete verboden via een ongeautoriseerd internet radiostation werken van BREIN’s aangeslotenen openbaar te maken.

Lees de ex parte bevelen hier.

BREIN heeft inmiddels alle verantwoordelijken van de websites aangesproken en een schikking getroffen. Zowel de torrentsite als het internet radiostation zijn inmiddels gesloten en ook de uploads zijn gestopt.
 
Er zijn met het achttal uploaders schikkingen overeengekomen met onthoudingsverklaring van in totaal 60.000 euro. Een en ander uitgebreid met een boetebeding variƫrend van 500 tot 2.000 euro per dag indien zij zich niet aan de overeenkomst houden. Bij naleving van de afspraken zal hen in verband met persoonlijke omstandigheden na verloop van tijd een deel van het schikkingsbedrag worden kwijtgescholden. Voor wat betreft het opereren van een internet radiostation zijn zij gewezen op Buma/Stemra en Sena (sena.nl) en de diensten van stichtingwebcasting.nl waar zij een licentie voor hun hobby kunnen afnemen.
 
De actie is onderdeel van de strategie van BREIN van het aanspreken van grote online verspreiders van illegaal materiaal, zie onder andere:
http://stichtingbrein.nl/nieuws.php?id=423
http://stichtingbrein.nl/nieuws.php?id=424
http://stichtingbrein.nl/nieuws.php?id=425