Home Nieuws Bevel tegen handelaar R4 kaarten, schikt voor 15.000 euro

Bevel tegen handelaar R4 kaarten, schikt voor 15.000 euro

BREIN verkreeg begin november van de Rechtbank te Rotterdam een bevel tegen een handelaar in R4 geheugenkaarten. Deze kaarten met daarop tussen de 145 en 300 illegale games werden online verkocht voor  prijzen tussen de 25 en 32,50 euro per stuk. De games waren onderverdeeld in collecties gericht op specifieke doelgroepen gesorteerd op leeftijd en geslacht.
De Voorzieningenrechter gebiedt de inbreuk op auteursrechten te staken en gestaakt te houden onder last van een dwangsom van €2.000,- per dag met een maximum van €50.000. De handelaar heeft met BREIN geschikt voor €15.000.

BREIN handhaaft tegen piraterij van muziek, film, series, boeken, beeld en games. Inbreuk makende aanbieders moeten hun illegale handelswijze staken en gestaakt houden op straffe van een civielrechtelijke boete. Ook moet een regeling getroffen worden voor de gemaakte kosten en geleden schade. Die bedragen kunnen behoorlijk oplopen.

Doe het dus liever legaal en steun daarmee creativiteit en innovatie. Voor legaal aanbod kijkt u op http://thecontentmap.nl

De beschikking is hier gepubliceerd:
http://www.ie-forum.nl/artikelen/ex-parte-tegen-sd-geheugenkaartjes-met-illegale-gamecollecties