Home Nieuws 20-jarige hacker uit Maastricht veroordeeld

20-jarige hacker uit Maastricht veroordeeld

De rechtbank Rotterdam heeft een 20-jarige hacker uit Maastricht veroordeeld tot  240 uur  dienstverlening  en  6  maanden voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van twee jaar.
BREIN berichtte vorig jaar dat het Team High Tech Crime  van de Politie de man had aangehouden naar aanleiding van een aangifte die zij deed namens een van de twee Amerikaanse computergamesbedrijven waar hij via internet had ingebroken. De verdachte had onder meer een kopie gestolen van het computerspel ‘Enemy Territory: Quake Wars’ dat nog in ontwikkeling was. Als hij het spel illegaal op de markt had gebracht zou het bedrijf miljoenen schade hebben geleden. De man pochte met zijn inbraken op internet en chanteerde de bedrijven vervolgens. Ze moesten met ‘iets goeds’ komen om openbaarmaking te voorkomen. Het bleef uiteindelijk bij T-shirts en andere spullen.
De man had ook meer dan 50.000 creditcardgegevens gestolen van een onlineticketbedrijf in het Verenigd Koninkrijk. Die gegevens gebruikte hij voor aankopen op internet en bij onlinepokergames.