Home Nieuws Politie pakt internethandelaar in illegale games

Politie pakt internethandelaar in illegale games

Gisteren verleende BREIN opnieuw assistentie bij een Politie- onderzoek naar piraterij. In Spijkenisse werd in alle vroegte een inval gedaan in een woning aan de Nieuwstraat waar vermoedelijk een piraat zou wonen die zich op grote schaal bezig hield met het verspreiden van illegaal gekopieerde computergames via zijn website http://ps2xbox.yoll.neten diverse advertentiesites. BREIN had de verdachte eerder gewaarschuwd, maar deze zette zijn illegale handel desondanks door.
De woning van de verdachte bleek te koop te staan en werd niet meer bewoond, maar werd wel doorzocht. Er werden circa 3000 illegaal gekopieerde games aangetroffen en inbeslaggenomen. Nader onderzoek leerde dat de bewoner recentelijk was verhuisd naar een adres in Nieuwegein. Ook daar werd een doorzoeking verricht. Dat leverde nog eens 2400 illegaal gekopieerde games, 2 computers met branders, een aantal externe hard disks, een uitgebreide handelsadministratie en een geldbedrag van 775 euro op, naar later bleek de meest recente opbrengst van de illegale handel. Al deze goederen werden in beslag genomen.
De verdachte werd ontboden om op het bureau te verschijnen en werd aangehouden. Hij verklaarde al ongeveer 4 jaar met deze handel bezig te zijn. Tegen de 35-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt door Politie Rotterdam-Rijnmond. BREIN levert technische expertise. De maximumstraf voor piraterij is 4 jaar gevangenisstraf en 67.000 euro boete.
Eerder deze week verleende BREIN ook al assistentie in een Politie- onderzoek. Toen werd een 35-jarige vrouw uit Geldermalsen aangehouden die handelde in illegaal gekopieerde dvd’s met films. In haar woning werden computers, branders en ongeveer 3000 illegale dvd’s in beslag genomen.