Home Nieuws Politie houdt internethandelaar in illegale dvd's aan

Politie houdt internethandelaar in illegale dvd's aan

Gisteren verrichtte de politie Gelderland-Zuid een onderzoek in een woning te Geldermalsen, geassisteerd door medewerkers van Stichting BREIN.  BREIN had een dossier ingediend betreffende de  bewoner van het pand, die op grote schaal DVD’s zou verkopen. De vrouwelijke verdachte adverteerde op  advertentiensites zoals Martkplaats met de nieuwste bioscoopfilms, die zij zelf op dvd-r brandde. Zij was herhaaldelijk door BREIN gesommeerd, maar zette haar illegale activiteiten desondanks voort. 
 
De 35-jarige bewoonster verrklaarde dat zij inmiddels meer dan 300 vaste klanten had in voornamelijk Nederland, Belgie, Duitsland en Noorwegen.  Zij bleef naar eigen zeggen op Martkplaats adverteren om haar klantenkring nog groter te maken. De vrouw verdiende ongeveer 4000 euro per maand met haar illegale handel en verklaarde soms 100 dvd’s op een dag te verkopen.
 
In de woning werden ongeveer 3000 gekopieerde dvd’s aangetroffen die als bronkopie dienden. Dvd-r piraten branden in de regel op bestelling en maken geen voorraden aan. Verder werden twee computers, een professionele copybox, 600 blanco dragers en in totaal 6 dvd-branders aangetroffen. Tot slot werden enkele tientallen pakketten aangetroffen die klaar lagen om te worden verzonden.
 
Alle goederen werden in beslag genomen en tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. BREIN levert daartoe expertise.