Home Nieuws Politie betrapt dvd-piraat op heterdaad

Politie betrapt dvd-piraat op heterdaad

Maandagavond verleende BREIN assistentie bij een politieonderzoek in Amsterdam Zuid-Oost. Een surveillerende agent zag eerder die dag op het Anton de Komplein een man op een fiets staan die 3 dvd’s in zijn hand had met een vrouw die op het punt stond hem 10 euro te betalen. De agent hield de man staande en zag in zijn fietstas en grote schoudertas meerdere illegale dragers. Het bleek te gaan om 190 gebrande dvd’s met recente bioscoopfilms. De verdachte, een 49-jarige man uit Amsterdam, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
Omdat het vermoeden bestond dat de verdachte de illegale kopieën zelf vervaardigde werd nader onderzoek in diens woning ingesteld. Daar werden een computer met brander en ruim 1100 illegale dragers met speelfilms en muziekconcerten en 100 blanco dragers aangetroffen. Op de aanwezige computer werd op het moment van het onderzoek de nieuwste Harry Potter film op dvd gebrand.
Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt en de illegale dragers werden ter vernietiging in beslag genomen. BREIN levert technische expertise. Piraterij is strafbaar gesteld als misdrijf met maximaal 4 jaar gevangenisstraf en 67.000 euro boete.