Home Nieuws Politie treft kopieerstudio met 2500 gekopieerde DVD's en gestolen goederen aan bij heler

Politie treft kopieerstudio met 2500 gekopieerde DVD's en gestolen goederen aan bij heler

De recherche van het politiedistrict Tilburg heeft gistermorgen in een woning in de wijk Fatima een groot aantal vermoedelijk van diefstal afkomstige goederen in beslag genomen. Het gaat onder meer om laptops, telefoons, printers, en kleding. Ook stuitte de politie tijdens de doorzoeking op circa 2500 gekopieerde DVD’s en drie professionele copyboxes waarmee meerdere dvd’s tegelijkertijd kunnen worden gekopieerd. Omdat het vermoeden ontstond dat de man ook hierin handelde werd de assistentie van Stichting BREIN ingeroepen. De verdachte, een 46-jarige Tilburger, is in verzekering gesteld.
 
Het woninginbrakenteam van het politiedistrict Tilburg kwam de verdachte door tips op het spoor. De politie vermoedt dat de man handelde in van diefstal afkomstige goederen. Daarnaast hield de man zich kennelijk bezig met het bedrijfsmatig kopiëren van recente (speel)films die door hem op bestelling konden worden geleverd. Zo werden de films Spiderman 3 en Next aangetroffen, die beiden nog in de bioscoop draaien.
 
BREIN leverde ter plaatste assistentie tijdens het doorzoeken van de woning en verzorgt technische expertise ten behoeve van het proces-verbaal.