Home Nieuws BREIN schikt met recidiverende handelaar in illegale dvd’s na politieoptreden

BREIN schikt met recidiverende handelaar in illegale dvd’s na politieoptreden

BREIN heeft de afgelopen week voor een bedrag van 9.000 euro geschikt met een op Marktplaats handelende verkoper van illegaal gekopieerde films en Tv-series op dvd. De persoon in kwestie had in het verleden al tot tweemaal toe een onthoudingsverklaring getekend, nu liep hij voor een derde keer tegen de lamp.
Omdat het een grootschalige meervoudige recidivist betrof die beroepsmatig handelde, deed BREIN strafrechtelijke aangifte. Bij de inval die daarop volgde trof de politie een hoeveelheid van 700 illegale dvd’s aan, alsmede 9 externe harde schijven vol met content en een voorraad blanco dvd’s. Het OM heeft de strafzaak middels een schikking van enkele duizenden euro’s afgedaan.

Naast deze strafrechtelijke afhandeling is de zaak nu ook civielrechtelijk afgehandeld. Naast de berokkende schade had de handelaar ook dwangsommen verbeurd. Rekening houdend met de persoonlijke situatie van de betrokkene is geschikt voor een bedrag van 9.000 euro.

Hoewel piraterij zich steeds meer binnen de digitale wereld afspeelt, komen er nog altijd verkopers van illegale schijfjes op BREIN’s radar. “Inbreukmakers kunnen er op blijven rekenen dat het flink in de papieren gaat lopen als ze worden gepakt”, zegt BREIN directeur Tim Kuik. “Dat geldt zowel online als offline.”