Home Nieuws Politie plukt piraten van de straat

Politie plukt piraten van de straat

Gisteravond verleende BREIN assistentie bij de politie te Amsterdam. Een motoragent had tijdens een surveillance op een markt twee mannen achter een marktkraam waargenomen, die zich verdacht ophielden en een aantal kratten met dvd’s aan het bekijken waren. De agent vermoedde dat er werd gehandeld in illegale kopieën en hield de 2 personen aan. Vier kratten met ongeveer 400 vermoedelijk illegale dvd’s werden in beslag genomen.
BREIN ging ter plaatse en bevestigde dat het om illegale kopieën ging. Een van de verdachten, van wie aanvankelijk werd gedacht dat dit een koper was verklaarde op grote schaal illegale dvd’s te verkopen, onder andere aan markthandelaren. De rechercheurs besloten daarop een onderzoek in de woning van beide verdachten in te stellen. Dat leverde nog eens vele duizenden illegale dvd’s met films en computerspellen op. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.
Ook afgelopen zondag was het raak. Toen vatten agenten van de Haagse politie op straat een vermoedelijke piraat in de kraag. De Hagenaar had een verdachte doorzichtige plastic tas vol dvd’s bij zich. De man werd staande gehouden en nader onderzoek leerde dat het om gekopieerde dvd’s ging. Bovendien had de man een bestellijst met filmtitels bij zich. De verklaring dat de dvd’s goedkoop bij een winkel waren gekocht leek niet plausibel, waarop werd besloten een onderzoek in zijn woning uit te voeren. Daar werd een kopieerstudio aangetroffen. De man bekende vervolgens dvd’s te kopiëren om te verkopen en werd in verzekering gesteld. BREIN levert in beide onderzoeken expertise.