Home Nieuws Politie doet inval bij recidiverende piraat

Politie doet inval bij recidiverende piraat

Vandaag verleende BREIN opnieuw assistentie bij een Politie-inval in het kader van een onderzoek naar grootschalige piraterij. Er werden doorzoekingen verricht in de woning van de 46-jarige Van D. uit het Gelderse Culemborg en een  familielid die bij zijn illegale praktijken betrokken zou zijn.
Zowel de Politie als BREIN ontvingen herhaaldelijk tips over Van D., die op grote schaal illegale kopieën van cd’s en dvd’s met films en muziek zou vervaardigen. De kopieën werden vervolgens in grote aantallen verkocht aan markthandelaren die deze op hun beurt weer verkochten aan bezoekers van zwarte markten in onder andere Tiel, Vleuten en Wamel.
Tijdens de huiszoekingen vanochtend werden ongeveer 3000 illegale dragers die vermoedelijk als bronkopie dienden, 2000 blanco dragers en ongeveer 1000 cd/ dvd doosjes aangetroffen. Van D. had de beschikking over 4 computers met branders, 10 externe cd/ dvd branders, 6 externe harddisks en 5 printers. Al deze goederen en een omvangrijke handelsadministratie werden in beslag genomen. De hoofdverdachte werd aangehouden en is verhoord. BREIN levert technische expertise ten behoeve van het proces-verbaal.
‘Het gaat hier om een van de grootste cd en dvd piraten in Nederland,’ zegt BREIN directeur Tim Kuik. ‘Het is niet de eerste keer, dus naast de lamp zal hij ook wel tegen een flinke straf oplopen.’
Vorige week verleende BREIN ook assistentie bij een Politie-inval. Toen werden in een woning in Loosduinen een omvangrijke kopieerstudio en vele duizenden illegale en bla