Home Nieuws BREIN pakt de 'verschrikkelijke franchiser'

BREIN pakt de 'verschrikkelijke franchiser'

Vorig jaar december haalde BREIN in één klap een keten van 75 Nederlandse bittorrentsites van het internet. Al deze sites hadden dezelfde lay-out en verdienden geld door gebruikers tegen betaling een tijdlang onbeperkt te laten downloaden. Een soort franchise gebaseerd op grootschalige inbreuk en dus onrechtmatig. Na het neerhalen van de sites ontspon zich een soort digitale klopjacht door verschillende landen die uiteindelijk leidde tot de identificatie van de verschrikkelijke franchiser alias Topspinner en het neerhalen van de laatste 19 sites vandaag.
De eigenaar van de sites, die bijna allemaal onder het synoniem Topspinner stonden geregistreerd, hield zich na de Nederlandse take down schuil en verhuisde een tiental van zijn sites naar een Duitse provider. Na nieuwe sommaties aan die provider vluchtten de sites naar Frankrijk en België en tenslotte, na nogmaals weggejaagd te zijn, naar Denemarken. De sites zijn nu door de inmiddels geïdentificeerde en gisteren door BREIN gesommeerde eigenaar zelf neergehaald.
Wij zijn genoodzaakt te stoppen vanwege Stichting Brein. Wij willen bij deze iedereen bedanken voor steun en medewerking door de tijd heen. Alle gegevens op de server zijn vernietigd en kunnen niet meer gebruikt worden., staat op de sites te lezen. Het gaat om de sites Alleen-films, Alleenmuz, Allpowers, Almijnfilms, Bigbits, Brabotors, Delerz, Desoftwaregigant, Digi-tors, Luciferadream, Luckytor, Meerdelers, Mijnpoezen, Pandaberen, Seederstors, Streamtor, Thc-torrents, Torrentsland en Twee-buiken, allen met de domeinextensie .org.
BREIN vordert van de eigenaar, een 45-jarige man uit Oudenbosch, een notariële onthoudingsverklaring met dwangsom, alsmede vergoeding van schade en kosten. BREIN doet tevens aangifte bij de FIOD-ECD.