Home Nieuws Aanbod op braderieën aangepakt

Aanbod op braderieën aangepakt

Vorige week woensdag heeft BREIN in samenwerking met Politie Ede een controle uitgevoerd op een zomerbraderie in Lunteren. Op deze braderie werden twee aanbieders aangetroffen met illegale dragers. De verkopers deden afstand van de dragers en zijn hun illegale handel kwijt. Zij ondertekenden beiden een onthoudingsverklaring. Bij herhaling komt het de aanbieders 500 euro boete per illegale drager te staan.
Eerder deze maand heeft de Politie Oosterhout tijdens een braderie op een camping in Oosterhout een kraam met illegale dragers aangetroffen. Het betrof schijfjes met films die nog niet legaal op DVD verkrijgbaar waren. De politie heeft de dragers in beslag genomen en proces verbaal tegen de verdachte opgemaakt. BREIN levert technische expertise.
 De verkoop van illegale DVDs en CDs in Nederland vindt vrijwel uitsluitend plaats door beunhazen thuis. Zij downloaden illegaal aangeboden content van het Internet en bieden kopieën aan via vraag-en-aanbod sites. Het gaat veelal om films, games en muziek maar ook om andere interactieve software. De kopieën branden zij zelf op DVD-r. BREIN verwijdert duizenden advertenties en spoort volhardende aanbieders op. Daartegen wordt dan strafrechtelijk of civielrechtelijk actie ondernomen. Sommige beunhazen blijven het via markten en braderieën proberen. Ook daar blijft BREIN alert.