Home Nieuws Internationale auteursrechtdag: BREIN sluit 24 sites en politie neemt 6000 dragers in beslag.

Internationale auteursrechtdag: BREIN sluit 24 sites en politie neemt 6000 dragers in beslag.

Het is vandaag de Internationale dag van de Intellectuele Eigendom. Een bedrijf in India haalt op sommatie van BREIN 24 sites offline. De sites gaven illegaal toegang tot ongeautoriseerde bestanden van onder meer de laatste films. De sites zelf stonden op servers bij een Nederlandse hosting provider. Die gaf BREIN de naam van het bedrijf in India.
Aanvankelijk wilde de eigenaar van dat bedrijf niet meewerken. Dat veranderde na een bezoek van de Central Crime Branch van de politie te Bangalore. Momenteel staat de teller op 15 sites. Deze zaak toont nog eens aan hoe belangrijk het is dat hosting providers mee werken en de naam afgeven van hun klant, zegt BREIN directeur Tim Kuik. Dan kunnen wij het verder met die klant regelen. Illegale sites moeten niet alleen ontoegankelijk gemaakt worden, ook de eigenaar moet aangesproken kunnen worden om herhaling te voorkomen en schadevergoeding te vorderen.
Dichter bij huis nam de politie in Zeeland meer dan 6000 illegale dragers en computer apparatuur in beslag bij een echtpaar. Het echtpaar verkocht illegale kopieën van films, games en muziek via Internet en in de buurt.