Home Nieuws Recidiverende piraat veroordeeld

Recidiverende piraat veroordeeld

De 47-jarige Van D. uit het Gelderse Culemborg is op 25 augustus 2008 door de politierechter tot een onvoorwaardelijke werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 12 weken met een proeftijd van 2 jaar veroordeeld.
Zowel de Politie als BREIN ontvingen in het verleden herhaaldelijk informatie dat Van D. op grote schaal illegale kopieën van cd’s en dvd’s met films en muziek zou vervaardigen en verspreiden. Van D. verkocht zijn illegale kopieën in grote aantallen aan markthandelaren die ze verhandelden op zwarte markten in onder andere Tiel, Vleuten en Wamel.
Tijdens de huiszoeking werden ongeveer 4000 bronkopieën, 2000 blanco dragers en 1000 doosjes aangetroffen. Van D. gebruikte 4 computers met branders, 10 externe cd/ dvd branders, 6 externe harddisks en 5 printers. Al deze goederen en een omvangrijke handelsadministratie werden in beslag genomen en zijn door de rechter verbeurd verklaard.
Van D. is al twee keer eerder veroordeeld tot geldboetes en taakstraffen voor de handel in illegale dragers.  Deze keer moet de voorwaardelijke gevangenisstraf hem op het rechte pad houden, zegt BREIN directeur Tim Kuik. Anders is het drie keer scheepsrecht en draait hij de cel in.